Automaatbak reiniging

Automaatbak reiniging

E

Automaatbak reiniging

Van Driel Autoservice verzorgt automaatbak reiniging voor alle automerken. Veel voertuigen hebben tegenwoordig een automaatbak. Wanneer u uw auto gebruikt, vervuilt en veroudert de ATF-olie in de automaatbak. Op den duur kan dit problemen aan de versnellingsbak veroorzaken. Bij Van Driel Autoservice kunt u terecht voor de schoonmaak van de automaatbak en voor het verwisselen van de olie.

Van Driel Autoservice is gevestigd in Dordrecht. Onze garage is ook eenvoudig bereikbaar vanuit nabijgelegen plaatsen als Zwijndrecht, Hardinxveld, Hendrik-Ido-Ambacht en Barendrecht.

E

Waarom nieuwe olie in de automaatbak?

De meeste automaatbakken zijn in de fabriek voorzien van longlife ATF-olie. Op den duur verandert niet alleen de viscositeit van de olie, maar ook de opnamecapaciteit van vocht en vuil. Door veroudering van de ATF-olie is het mogelijk dat automaatbak componenten worden aangetast. Een ander mogelijk gevolg is de slijtage van de koppelingsplaten in de koppelomvormer.

Indien de fabrikant geen ATF-olie verversing intervallen voorschrijft, raden wij aan om de olie om de 60 > 120.000km te verwisselen. De interval is mede afhankelijk van het type gebruik en belasting van de automaatbak.

Schoonmaak automaatbak

Omdat er meestal alleen de ATF-olie wordt verwisseld en de automaatbak niet wordt gereinigd, wordt de nieuwe ATF-olie direct vervuild door de oude in het systeem achtergebleven ATF-olie. Met de Power-Flush methode pakt van Driel Autoservice het probleem in de basis aan en wordt de automaatbak volledig schoongemaakt en alle ATF-olie ververst.

Voordelen Power-Flush

  • Reiniging van zowel de automaatbak, koeler, de eventuele warmtewisselaar, koppelomvormer en leidingen.
  • Alle ATF-olie in het systeem (bak, koeler, koppelomvormer, warmte wisselaar, leidingen) wordt ververst.
  • Nieuwe ATF-olie zorgt voor betere smering, wat leidt tot minder slijtage.
  • Nieuwe ATF-olie elimineert slip waardoor minder warmte vrijkomt. Dit leidt tot een langere levensduur van de ATF-olie en verminderde slijtage van de automaatbak.
  • Oude vuile ATF-olie blijft apart van de nieuwe olie en wordt niet gemixt.
  • Bak wordt gelijkmatig gevuld zodat er geen lucht achterblijft in de automaatbak.
  • Wij maken gebruik van volsynthetische hi-perfomance ATF-olie.
  • Toevoeging van conditioner zorgt voor extra bescherming en langere levensduur van de olie.
  • Wij gebruiken exact de juiste hoeveelheid ATF-olie, dus geen extra belasting voor het milieu.

Problemen met uw auto?

Wij helpen u snel & veilig op weg
Afspraak makenBel ons op